Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Serving Only the Best since 1960

KIFONIDiS PASSION

Η ιστορία ξεκινά στα τέλη της δεκαετίας του πενήντα, όταν ο Παναγιώτης Κυφωνίδης, ιδρυτής του οίκου καφέ ΚΥΦΩΝΙΔΗ,  θα εμπορευτεί τυχαία μερικά σακιά καφέ και ένας μεγάλος έρωτας θα γεννηθεί, που θα περάσει με την ίδια ένταση και το ίδιο πάθος και στις επόμενες γενιές.

1966

H εταιρία ΚΑΦΕ-ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΥΦΩΝΙΔΗΣ ξεκινά να εισάγει εκλεκτούς καφέδες απευθείας από τις χώρες παραγωγής τους, προσφέροντας στους καταναλωτές εξαιρετικά χαρμάνια. Έτσι η φήμη του Ελληνικού καφέ ΚΥΦΩΝΙΔΗ εξαπλώνεται σε όλη τη βόρεια Ελλάδα.

1969

Ο οίκος καφέ ΚΥΦΩΝΙΔΗ ξεκινά παράλληλα τη χονδρική εμπορία πράσινου, ωμού καφέ στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

1975

ΣΠΑΣΤΟ ΚΥΦΩΝΙΔΗ
Η αναζήτηση για καινούργιες ιδέες και προϊόντα καφέ ποτέ δε σταματά. Στις αρχές της δεκαετίας του εβδομήντα κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα ο στιγμιαίος καφές, η ανοικοδόμηση είναι πολύ μεγάλη και έτσι γεννιέται η ιδέα της δημιουργίας ενός προϊόντος καφέ που θα μπορεί να το αγοράζει ο εργάτης και να το ετοιμάζει άμεσα όποτε και όπου εκείνος το επιθυμεί. Και ως εκ θαύματος στη ΔΕΘ της εποχής εμφανίζεται η μηχανή που με κάποιες μετατροπές θα μπορούσε να παράγει αυτό το προϊόν. Έτσι λοιπόν γεννήθηκε το περίφημο ΣΠΑΣΤΟ ΚΥΦΩΝΙΔΗ, ένα πλαστικό ποτήρι με νερό, όπου στο επάνω μέρος του ένας εύθραυστος δίσκος διαχώριζε από το νερό τον στιγμιαίο καφέ και τη ζάχαρη ενώ το στόμιό του έκλεινε με ένα φύλλο αλουμινίου. Μόλις ο καταναλωτής πίεζε το ποτήρι στην κορυφή του, ο δίσκος σχημάτιζε ρωγμές μέσα από τις οποίες ο καφές με τη ζάχαρη έπεφταν στο νερό. Έπειτα το ανακινούσε και ο καφές ήταν έτοιμος στη στιγμή. Η ανταπόκριση των καταναλωτών ήταν άμεση. Το ΣΠΑΣΤΟ κάνει την εταιρία ΚΥΦΩΝΙΔΗ γνωστή πανελλαδικά, οι εγκαταστάσεις της επεκτείνονται, ενώ παράλληλα ξεκινά την εισαγωγή και εμπορία στιγμιαίου καφέ από τη Βραζιλία.

1992

Μπαίνοντας στη δεκαετία του 90, η κόρη του ιδρυτή, Ιωάννα Κυφωνίδου, και ο σύζυγός της, Ματράκας Αθανάσιος ασχολούνται πλέον ενεργά με την εταιρία, διευρύνοντας τη γκάμα των προϊόντων της εταιρίας με εκλεκτές ποικιλίες καφέ Φίλτρου και Εσπρέσο, προσφέροντας στους καταναλωτές, όπως πάντα, εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα.

2005

Ξεκινάει η παραγωγή καφέδων αρωματισμένων με αιθέρια έλαια οι οποίοι αμέσως αγαπήθηκαν για την εξαιρετική τους γεύση και ποιότητα

2010

Στήνεται μια καινούργια γραμμή παραγωγής για ροφήματα σοκολάτας με βάση ποικιλίες κακάου, προσεκτικά επιλεγμένες.

2016

Ακολουθώντας τις εξελίξεις στον χώρο του καφέ, η εταιρία ανοίγει το πρώτο της κατάστημα ΚΥΦΩΝΙΔΗΣ ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ όπου πωλούνται και σερβίρονται όλα τα προϊόντα ΚΥΦΩΝΙΔΗ καθώς επίσης και μία μεγάλη ποικιλία από εκλεκτά προϊόντα που μπορούν να συνοδεύσουν ή να συμπληρώσουν τα ροφήματα. Το νέο αυτό εγχείρημα γρήγορα εξελίχθηκε και αγαπήθηκε για τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες που προσέφερε με μοναδικό τρόπο, γεγονός που οδήγησε την εταιρία στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη, με τη μέθοδο του franchise, δύο καινοτόμων τύπων καταστημάτων με διεθνείς προδιαγραφές, του KIFONIDIS PASSION και του ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΑ ΚΥΦΩΝΙΔΗ.